Kenelle kehonkoostumusmittaus ei sovi?

Muokattu La, 21 Syys klo 12:06 PM

Mikäli terveydentilassasi on tai on ollut poikkeavuuksia niin herää varmasti kysymys: "Voinko tehdä mittauksen?". 


Vastaamme tässä artikkelissa tilanteisiin, joissa mittauksessa ei tulisi käydä. Vaikka mittaukset ovat turvallisia niin puuttuvan tutkimuksen vuoksi emme mittaa näissä tapauksissa ja mittauspalvelujamme ei tulisi käyttää turvallisuutesi varmistamiseksi. Huom. Raskaana ollessasi mittauksesta ei ole mitään vaaraa, raskaus vain vääristää mittaustuloksiasi verrattuna ns. normaaliin tilanteeseen ilman raskaanaoloa.


Ehdoton kielto:

- Sinulla on sydämentahdistin tai muu kehoon implantoitu lääkinnällinen laite. Vaikka kehon läpi johdettava sähkövirta on hyvin heikko, laitteen valmistaja InBody kieltää mittauksen henkilöiltä, joilla on sydämentahdistin, muu implantoitu lääkinnällinen laite (esimerkiksi neurostimulaattori) tai elintoimintojen valvontaan käytetty potilasmonitori.


Mittaus ei onnistu näistä syistä:

- Sinulla on raajaproteesi. Koska mittaus vaatii ihokontaktin kaikista raajoista (kämmenistä ja jalkapohjista), raajaproteesin kanssa mittaus ei valitettavasti onnistu.


- Et pysty seisomaan mittauksen aikana. Mittauksessa tulee pystyä seisomaan minuutin ajan. Tarvittaessa mitattavaa voidaan tukea vaatteiden kohdalta niin, että ei synny ihokontaktia mitattavaan.


Mittaustulokset vääristyvät:

- Sairaana oleville. Koska useat tavallisetkin taudit vaikuttavat kehon nestetasapainoon ja sen hetkiseen koostumukseen, mittaamista kuumeisena tai vatsataudin aikana ei suositella.


- Raskaana oleville. Mittaus ei ole vaarallinen raskaana oleville, mutta raskaus vaikuttaa luonnollisesti hyvin paljon tuloksiin, joten emme suosittele raskaana oleville mittauksia. Voit käydä mittauksessa synnytyksen jälkeen ja seurata mm. palautumista. Voit tiedustella mittauspakettisi ajan pidentämistä mikäli huomaat olevasi raskaana kesken aktiivisen mittauspaketin.


Muut aiheeseen liittyvät asiat:

- Voit mitata kehoon asennettujen tekonivelien, metallien ja muiden lisäosien kera täysin huoletta ja luottaa tuloksiin kun olet toipunut asennuksesta ja leikkauksesta. Lue lisää artikkelista: Vähimmäisvaatimukset Bodymajan palvelujen käyttämiseen


Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin